3. Mitkä ovat heikkoutesi poliitikkona?

Päätin liittyä politiikkaan syksyllä 2016. Piipahdin Hattulan vasemmistoliiton kokouksessa, ja siitä kaikki lähti liikkeelle. Tultuani valituksi keväällä 2017 Hattulan kunnanvaltuustoon alkoi poliittinen missioni vähitellen kirkastua. Edelleen olen politiikassa aloittelijan asemassa, mutta joka päivä tulee opittua uusia asioita.

Kokemattomuuteni ohella heikkouksiani ovat asiantuntijuuden kapea-alaisuus. Olen opettajana varsin hyvin selvillä kasvatuksen ja koulutuksen teemoista, mutta muiden alojen osalta asiaosaamiseni on edelleen rajallista. Luen paljon tieto- ja tutkimuskirjallisuutta, mikä osaltaan antaa perspektiiviä eri aihepiireihin. En kuitenkaan väitä olevani mukavuusalueellani esimerkiksi rakentamiseen tai sosiaalihuoltoon liittyvissä erityiskysymyksissä.

Luonteeltani olen pedantti ja asioihin huolellisesti paneutuva. Tämä vie usein aikaa, ja on aina jostakin pois. Toisinaan saatan sortua myös kupla-ajatteluun, kuten kuka tahansa meistä. Minulle on tavallista myös asioiden kanssa näpertely, silloinkin, kun suurten linjojen hahmottaminen riittää. Minua pidetään myös utopistina, mutta uskon, että tämä piirre on pikemminkin poliitikolle myönteinen kuin kielteinen.

Miellän poliitikon henkilöksi, joka asettaa omat näkemyksensä jatkuvasti koetukselle. Vaikka olen koulutettu ottamaan vastaan palautetta ja kritisoimaan näkemyksiäni, voi se toisinaan olla hankalaa. Turhaudun myös usein sellaisiin ihmisiin, jotka eivät vaivaudu selvittämään asioiden taustoja tai olemaan vastaanottavaisia erilaisille näkökulmille. Kärsimättömyydestäni kärsin erityisesti silloin, kun asioiden muuttaminen vaatii aikaa.