Kesäkampanja 2018 käyntiin

Hattula-Päivät käynnisti onnistuneesti kesäkampanjan 2018. Väkeä ja kriittisiä keskusteluja sekä mukavia jälleenkohtaamisia riitti. Ja mikä tärkeintä, Hattulan väkikin tuntuu löytävän vuosi vuoden jälkeen paremmin vasemmistoliiton teltalle.

Kesällä on hyvää aikaa ladata akkuja – ja tavata ihmisiä. Poliittinen kampanjakärry nytkähti omalta kohdaltani liikkeelle tutuilta kulmilta, kun vietin yhdessä Hattulan vasemmiston ja koko kirjavan kuntaväen kanssa mukavan toripäivän vuosittaisilla Hattula-Päivillä. Paikalla oli monipuolinen tarjonta näytteilleasettajia, ja ihmettelijöitä riitti myös omalla vasemmistoliiton kojullamme paikoin jopa jonoksi asti. Mukavaa, että vasemmisto ja sen harjoittama politiikka vaikuttaa kiinnostavan aina vain isommin. Maaperä alkaa pehmentyä.

Samaan aikaan toripäivien kanssa kokoomus ja keskusta olivat kokoontuneet puoluekokouksiinsa Turkuun ja Sotkamoon. Puheita ja puheenaiheita tuntui riittävän sekä ehtoja tulevalle vaaliyhteistyölle. Vasemmistoliitolle tärkeää on tällä hetkellä keskittyä omaan tekemiseensä ja siihen politiikkaan, jota se on johdonmukaisesti oppositiossa ajanut. Vaalien alla on selvää, että kaikki kalastelevat äänistä samoilla apajilla. Keskustan kannattama eriarvoisuuden vähentäminen ja koulutukseen panostaminen ovat jo kertaalleen petettyjä vaalilupauksia, eikä kokoomuskaan voi puhua ainakaan koulutusmyönteisyydestä ilman, että kuulijat tästä syystä hihittelisivät.

Hattula-Päivien jälkeen on mukava suunnata ympäri Kanta-Hämettä tapaamaan ihmisiä ja kuulemaan huolen ja ilon aiheita, tarinoita ja arkipäivän kokemuksia. Startti oli ainakin kaikin puolin positiivinen, ja viesti sotenkin osalta jo uutisistakin tuttu: uudistus ei kansalta tukea saa eikä ansaitse.

Seuraavan kerran Lammin Pellavamarkkinoilla. Tästä on hyvä jatkaa. Toivottavasti törmätään!